Блог

Съвсем скоро Google отново публикува съвети за SEO-оптимизатори или как да постигнем добро класиране.
Това, което вероятно не знаете е, че Google променя алгоритъма си около 3200 пъти годишно.

Следователно, вместо да се съсредоточавате върху всяка една актуализация на алгоритъма, трябва да направите сайта си съобразен с основната цел на Google.

Най-добрите неща са безплатни. Това е първата ви мисъл, когато използвате някой от изброените тук SEO инструменти, за да класирате сайта си по-нагоре в резултатите на търсещите машини.

В резултат на непрекъснатите усилия на Google да направи интернет по-привлекателен за мобилните устройства и да отразява тенденциите в поведението на потребителите, напоследък се говори за т.н. индексиране първо на мобилната версия на сайтовете.

Какво означава това за бизнеса? Трябва ли да промените всичко?Ако сайтът Ви е подходящ за мобилни устройства, ще бъде ли достатъчно добър?

На 25 май 2018 г. влезе в сила GDPR (Общ регламент за защита на личните данни).

След тази дата всеки правоохранителен орган в Европейския съюз може да налага глоба, която при съществени нарушения достига до 20 млн. евро, или до 4% от годишния оборот (прилага се по-голямата от двете суми).

Въпреки многобройните ползи от преминаването към HTTPS много оптимизатори и собственици на сайтове все още не са го направили.