Bing пуска новата си търсачка, базирана на изкуствен интелект

От блога на Майкрософт: 

"За да дадем възможност на хората да отключат радостта от откритията, да почувстват чудото на сътворението и да използват по-добре световното знание..."

bingДнес Bing пусна своята изцяло нова търсачка и чат бот, базирани на изкуствен интелект. Те са налични все още само за предварителен преглед на Bing.com.

Според Сатя Надела, председател и главен изпълнителен директор на Microsoft Bing има 10 милиарда заявки за търсене на ден, но половината от тях остават без отговор. Хората използват търсенетоза да намерят уебсайт, но за решаването на по-сложни въпроси или задачи това не е достатъчно.

Какво предлагат Новите Bing и Edge?

  • По-добро търсене. Новият Bing дава подобрена версия на познатото изживяване при търсене, предоставяйки по-подходящи резултати за прости неща като спортни резултати, цени на акции и време, заедно с нова странична лента, която показва по-изчерпателни отговори, ако ги искате.
  • Пълни отговори. Bing преглежда резултатите от цялата мрежа, за да намери и обобщи отговора, който търсите. Например, можете да получите подробни инструкции как да замените яйца с друга съставка в торта, която печете точно в този момент, без да превъртате през множество резултати.
  • Ново изживяване в чата. За по-сложни търсения – като например планиране на подробен маршрут на пътуване или проучване какъв телевизор да купите – новият Bing предлага нов интерактивен чат. Опитът в чата ви дава възможност да прецизирате търсенето си, докато получите пълния отговор, който търсите, като поискате повече подробности, яснота и идеи – с налични връзки, за да можете незабавно да действате според решенията си.
  • Творческа искра. Има моменти, когато имате нужда от нещо повече от отговор – имате нужда от вдъхновение. Новият Bing може да генерира съдържанието, за да ви помогне. Може да ви помогне да напишете имейл, да създадете 5-дневен маршрут за мечтана ваканция до Хавай, с връзки за резервиране на вашето пътуване и настаняване, подготовка за интервю за работа или създаване на тест за любопитни факти вечер. Новият Bing също така цитира всички свои източници, така че можете да видите връзки към уеб съдържанието, което препраща.
  • Ново изживяване на Microsoft Edge. Браузъра Edge има нови AI възможности и нов облик и добавени две нови функционалности: Чат и писане. Със страничната лента на Edge можете да поискате резюме на дълъг финансов отчет, за да получите основните изводи – и след това да използвате функцията за чат, за да поискате сравнение с финансовите данни на конкурентна компания и автоматично да го поставите в таблица. Можете също да помолите Edge да ви помогне да композирате съдържание, като публикация в LinkedIn, като му дадете няколко подкани, за да започнете. След това можете да го помолите да ви помогне да актуализирате тона, формата и дължината на публикацията. Edge може да разбере уеб страницата, на която се намирате, и да я адаптира съответно.


Можете да питате Бинг за неща като:

Годишнината ми наближава през септември, помогнете ми да планирам пътуване някъде забавно в Европа, тръгвайки от Лондон.

Ще се побере ли любовната седалка Ikea Klippan в моята Honda Odyssey 2019?

Харесвам електронна музика и искам да отида на първия си фестивал тази година. Имате ли препоръки или съвети за мен?

Тези революционни нови изживявания при търсене са възможни, защото Microsoft се ангажира да изгради Azure в суперкомпютър с изкуствен интелект за света, а OpenAI използва тази инфраструктура, за да обучи революционните модели, които сега се оптимизират за Bing.

Новият Bing е достъпен днес в ограничен предварителен преглед на настолен компютър и всеки може да го посети днес, за да изпробва примерни заявки и да се запише в списъка за чакане. 

Източник: https://blogs.microsoft.com/blog/2023/02/07/reinventing-search-with-a-new-ai-powered-microsoft-bing-and-edge-your-copilot-for-the-web/